Välkommen till
Visby Hyrcykel

1977 startade Payexgrundaren Max Hansson och Intersporthandlaren Jörgen Berglund Visby Hyrcykel vid Österport i Visby, på den plats där företaget ligger än idag. De drev företaget gemensamt fram till 1989 då familjen Berglund övertog ägandet och driften. 2005 köpte de nuvarande ägarna, paret Ericson, företaget och driver det sedan dess.

Gotlands främsta
cykeluthyrning sedan 1977

I cykelsemestrandets guldålder på 1980-talet kom många turister till Gotland för att campa. Visby Hyrcykel öppnade dagligen klockan fem på morgonen för att möta upp de första ankommande vid Gotlandsfärjan. Jörgen och Max hade över 1500 cyklar att hyra ut på den tiden jämfört med 450 idag. Det var ungdomar blandat med barnfamiljer som ville cykelturista. Vägarna kantades av cykelkaravaner. Campingarna svämmade över.

En familj som bröderna Berglund minns speciellt från den tiden var familjen som skulle cykelsemestra en vecka. De hade förbokat varsin cykel och ett litet tält. Mor och far hade med sig tre barn, fem resväskor, marsvin, guldisk och undulat… De fick hyra till tre kärror och några tält. Idag ser vi en trend där turisten vill kombinera duntäckets och restaurangbesökets komfort med cykelns och engångsgrillens enkelhet. Man är ute efter olika slags upplevelser på sin semester.

1981 utökades företaget med de Blå gula minitågen. Företaget har sedan dess kört mycket uppskattade guidade rundturer genom Visby om 25 minuter. I många år hördes Åke G Sjöberg och Tina Marie Qwibergs röst på tågens guidningsband. Numera är det Gotländska Annelie Roswall från Ainbusk som passagerarna får lyssna till. På hennes härliga spännande vis berättar hon om Visby och Gotland förr och nu. Turen passar både barn och vuxna.

Precis som alltid i detta företag är service viktig för oss. Vi finns här för dig. Hela personalen är utbildad av TREK Sverige vad gäller alla våra cyklar. Baotian har utbildat oss i mopedkunskap.Vi kan vår sak. Vi kan cykel! Vi hjälper er så att turen med cykeln, mopeden eller bilen blir säker och trygg och passar dina önskemål. Vi har återkommande kunder sedan 30 år tillbaka som uppskattar glädjen och viljan hos personalen. Vill du ha din cykel levererad till ditt boende inom Visby ordnar vi det kostnadsfritt!

Våra cyklar kommer från amerikanska TREK. Det är världens största cykelmärke. Cyklarna har mycket hög kvalitet och är högst tre år gamla. Världsberömda cyklisten Lance Armstrong är en av männen bakom TREK.
Mopederna kommer från Baotian. De har Sveriges mest sålda mopeder sedan 2003. De håller också en mycket fin kvalitet.

Företaget har utvecklats med samtiden. Vi har utökat vårt sortiment och driver företaget modernt och miljövänligt.

Makarna Ericson som driver företaget idag är bosatta i Visby. Christian sedan alltid och Helena sedan 1986 då hon flyttade från Stockholm. Christian finns dagligen på uthyrningen, Helena också men bakom kulisserna på kontoret. Vi är glada att vår övriga personal återkommer år från år.

Vi hälsar er alla hjärtligt välkomna till Visby Hyrcykel, Österport !
Det kompletta uthyrningsföretaget på Gotland.

/Helena och Christian

Vi har hyrt cyklar på Gotland hos Visby Hyrcykel i snart 15 år. Alltid bra service, fina cyklar till lågt pris. Rekommenderas!

— LOUISE FRÅN ÅRE
ÖPPETTIDER

Maj, varje dag kl 10.00-15.00
Juni, varje dag kl 09.00-18.00
Juli, varje dag kl 09.00-18.00
Augusti, varje dag kl 09.00-16.00

KONTAKT

Tel: 0498-25 66 10
E-post: info@visbyhyrcykel.se
Adress: Österport, Visby