0498-25 66 10      info@visbyhyrcykel.se      Österport, Visby
SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash
Om oss

1977 startade Payexgrundaren Max Hansson och Intersporthandlaren Jörgen Berglund
Visby Hyrcykel vid Österport i Visby, på den plats där företaget ligger än idag. De drev företaget gemensamt fram till 1989 då familjen Berglund övertog ägandet och driften. 2005 köpte de nuvarande ägarna, paret Ericson, företaget och driver det sedan dess.


I cykelsemestrandets guldålder på 1980-talet kom många turister till Gotland för att campa. Visby Hyrcykel öppnade dagligen klockan fem på morgonen för att möta upp de första ankommande vid Gotlandsfärjan. Jörgen och Max hade över 1500 cyklar att hyra ut på den tiden jämfört med 450 idag. Det var ungdomar blandat med barnfamiljer som ville cykelturista. Vägarna kantades av cykelkaravaner. Campingarna svämmade över.

En familj som bröderna Berglund minns speciellt från den tiden var familjen som skulle cykelsemestra en vecka. De hade förbokat varsin cykel och ett litet tält.
Mor och far hade med sig tre barn, fem resväskor, marsvin, guldisk och undulat…
De fick hyra till tre kärror och några tält.
Idag ser vi en trend där turisten vill kombinera duntäckets och restaurangbesökets komfort med cykelns och engångsgrillens enkelhet. Man är ute efter olika slags upplevelser på sin semester.

1981 utökades företaget med de Blå gula minitågen. Företaget har sedan dess kört mycket uppskattade guidade rundturer genom Visby om 25 minuter. I många år hördes Åke G Sjöbergs röst på tågens guidningsband. Numera är det Tina Marie Qwiberg som passagerarna får lyssna till. På hennes härliga spännande vis berättar hon om Visby och Gotland förr och nu. Turen passar både barn och vuxna.

Precis som alltid i detta företag är service viktig för oss. Vi finns här för dig.
Hela personalen är utbildad av TREK Sverige vad gäller alla våra cyklar. Baotian har utbildat oss i mopedkunskap.Vi kan vår sak. Vi kan cykel! Vi hjälper er så att turen med cykeln, mopeden eller bilen blir säker och trygg och passar dina önskemål. Vi har återkommande kunder sedan 30 år tillbaka som uppskattar glädjen och viljan hos personalen.
Vill du ha din cykel levererad till ditt boende inom Visby ordnar vi det kostnadsfritt!

Våra cyklar kommer från amerikanska TREK. Det är världens största cykelmärke. Cyklarna har mycket hög kvalitet och är högst tre år gamla. Världsberömda cyklisten Lance Armstrong är en av männen bakom TREK.
Mopederna kommer från Baotian. De har Sveriges mest sålda mopeder sedan 2003. De håller också en mycket fin kvalitet.

2009 blev Visby Hyrcykel TREK:s ena testcenter för cyklar i Sverige. Det andra ligger i Säfsen. Vi och våra kunder ger omdömen om cyklarna som vi vidarebefordrar till TREK.
Som ett led i detta kan du gratis en stund få testa det senaste i landsvägscyklar och MTB.

Företaget har utvecklats med samtiden. Vi har utökat vårt sortiment och driver företaget modernt och miljövänligt.

Makarna Ericson som driver företaget idag är bosatta i Visby. Christian sedan alltid och Helena sedan 1986 då hon flyttade från Stockholm. Christian finns dagligen på uthyrningen, Helena också men bakom kulisserna på kontoret. Vendela och Oscar har sedan tidig ålder skolats in i företaget och hjälpt till på uthyrningen. Vi är glada att vår övriga personal återkommer år från år. När Helena dagligen en stund kliver ut på uthyrningen blir hon alltid lika imponerad av personalen, både tågförarna och uthyrarna. Hon skämmer då bort dem med pauser och kaffe från Nespresso och fikabröd från Ringduvan.

Vi hälsar er alla hjärtligt välkomna till Visby Hyrcykel, Österport !
Det kompletta uthyrningsföretaget på Gotland

/Helena och Christian

Kontakta oss
0498-25 66 10
info@visbyhyrcykel.se
Österport, Visby

Här finns vi!

Visa större karta

Visby Hyrcykel
Copyright 2010
Adress: Österport, Visby
Telefon: 0498-25 66 10
E-post: info@visbyhyrcykel.se
Webb: www.visbyhyrcykel.se
Org. nr: 556226-7814
BG: 5330-5678